Odkar sem se vzljubila – LJUBIM

Ivana Kuzmanović in dr. Zoran Milivojević o Ljubezni
February 28, 2013
Prebujanje zavestne Ljubezni – Predavanje v Ljubljani 05.04.2013
March 10, 2013
Show all

Odkar sem se vzljubila – LJUBIM

Odkar sem se vzljubila - LJUBIM - Ivana Kuzmanović

Odkar sem se vzljubila – LJUBIM – Ivana Kuzmanović

„Odkar sem se vzljubila – LJUBIM“ avtorice Ivane Kuzmanović je delno romanizirana študija o ljubezni, v kateri so razmišljanja in stališča podprta s primeri in osebnimi izkušnjami.

Poleg tega so v knjigi o odkrivanju Poti Ljubezni, kot se glasi podnaslov (popularna psihologija), podana praktična navodila, vaje in priporočila za bolj kakovostne in izpopolnjene odnose s samim seboj in s svetom, ki nas obdaja.

"Sledeč Frommovemu sporočilu, če ne ljubimo samih sebe, tudi drugih ne moremo, je Ivana Kuzmanović napisala knjigo, v kateri duhovito in tekoče razkrinka zablode ljubezni, vodi preko ovir in ne nazadnje razkriva pomočnike na poti k ljubezni…" (iz intervjuja Blic, 14.02.2011. —>)

Na seznamu najbolje prodajanih knjig leta 2011 se je študija »Odkar sem se vzljubila – LJUBIM« uvrstila na tretje mesto. Uredništvo za kulturo in umetnost RTS (Radio televizija Srbije) in »Hit Libris« sta Ivani Kuzmanović za to knjigo podelila zlato nagrado Zlatni Hit Liber za 2011.

V Sloveniji – knjiga u prostoj prodaji košta 19,90 EUR, u svim knjigarama od 15.4.2013.

Preberite recenzijo >>>>>

Preberite odlomek iz knjige >>>>>

To je Ljubezen

Moč, ki jo nosimo v sebi, lahko spoznamo komaj v trenutku ozaveščanja lastnih slabosti. Prepoznavanje in sprejemanje slabosti pa predstavlja izhodišče za našo krepitev, zorenje in vzpostavitev kakovostnih odnosov s svojim življenjem in drugimi ljudmi.

Točno tako se začne večina poglavij knjige, s katero se boste družili. Od pretresljivih osebnih izkušenj, čustvenih padcev in navidezno brezupnih položajev, nas Ivana Kuzmanović na topel in intimen način vodi skozi proces transformacije, vse do ozdravljenja in doseganja vrhunske kakovosti počutja oziroma stanja Ljubezni: »To je tista Ljubezen, za katero si prizadevamo in vemo, da zagotovo obstaja, čeprav se nam včasih zdi nestvarna in nedosegljiva. Tista Ljubezen, ki je vir miru, radosti, sreče, harmonije in ustvarjalnosti. Tista, ki daje vsemu smisel in traja večno.«

Poudarek besedila je v točki, iz katere vodi pot v tri smeri: psihoterapevtsko, duhovno in izkustveno. To je hkrati tudi točka njihovega križanja in združevanja v celoto, brez katere kakovostno in polno življenje ne obstaja.

Ne glede na začetno točko na poti osebne rasti, velikega napredka ne moremo doseči, če ne integriramo teh treh elementov.

Knjiga »Odkar sem se vzljubila – Ljubim« zajema nekaj osnovnih terapevtskih dejavnikov, saj vliva upanje, da rešitev obstaja, daje zavest o univerzalnosti izkušenj (različni ljudje se lahko prepoznajo v podobnih temah) in spodbuja altruizem skozi globoko razumevanje empatije, pomembnosti odpuščanja in nujnosti spoznanja tako lastnih strahov, kot tudi strahov drugih. Najpomembnejše je, da ponuja nove modele obnašanja, saj nam zelo pogosto, kljub želji po spremembi, manjka vzor, kateremu bi sledili. Izogibajoč se pasti razprave o verskih dogmah ali verskih prepričanj, nas Ivana vodi do čiste duhovnosti, ki jo najdemo v najbolj subtilnem misticizmu celotne zgodovine človeštva. Bistvo tega pa prepoznamo skozi tri temeljna načela: Ljubezen, kot kakovost bitja, samega po sebi in ne kot čustev nekoga do nekoga, modrost, s katero prepoznamo lastno poreklo in ozaveščamo smisel ter moč, da živimo in izražamo zavedanje preteklosti. Na tej poti so tudi vse predlagane metode, ki so kombinacija psihološkega in meditativno-molitvenega načina.

Enostavnost pisanja in spontana uporaba humorja to delno romanizirano raziskavo o Ljubezni  naredijo tekoče berljivo, življenjsko in dostopno. Na ta način bralci dobimo predloge možnih rešitev in se posredno učimo temelje dobrega odnosa in vsake spremembe!

Bojana Glušac
dipl. spec. ped.psihoterapevt in svetovalec za osebno rast in meditacijo

–> Pratite Facebook strani knjige "Odkar sam se vzljubila – LJUBIM".

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ECzeY4uE-Jo&feature=player_embedded[/youtube]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *