Love Coaching ali Kako naj Ljubezen izpolni naše bitje, odnose, v katere vstopamo, in vse, kar počnemo?

V imenu Ljubezni – Roman o moči ljubezni in pogumu da se njena moč izkusi
February 27, 2013
Premaknisrca – Pogovori o Ljubezni Ivane Kuzmanović
February 28, 2013
Show all

Love Coaching ali Kako naj Ljubezen izpolni naše bitje, odnose, v katere vstopamo, in vse, kar počnemo?

love life coach ivana kuzmanovic

Skoraj vse težave v življenju človeka imajo opraviti z ljubeznijo. Natančneje, imajo opraviti s pomanjkanjem ljubezni in številnimi zaporami, ovirami in strahovi, ki iz tega izhajajo. V kolikor niste nek romantičen tip, se vam lahko ta izjava zdi domišljava in neresnična.

Ker vas ne želim prepričevati v nasprotno, vam bom opisala svoje prepričanje:

Ljudje so bitja ljubezni. Brez nje ne morejo preživeti. Duševno in duhovno nikakor, fizično pa lahko le nekaj časa simulirajo življenje in hlastajo po zraku kot riba na suhem. To lahko traja leta, vendar bo prej ali slej to pomanjkanje blokiralo vse možne energetske tokove, kar bo vplivalo na samo zdravje, s tem pa tudi na preživetje človeka.

Navedla bom samo nekaj primerov:

  • Otrok spočet v ljubezni, prihaja na ta svet z drugačnimi predispozicijami kot otrok, ki to ni. Mnogi starši se ne zavedajo dejstva, da se njihovo starševstvo prične daleč pred spočetjem novega življenja. Pravica starševstva se začne z ljubeznijo in odgovornostjo do samih sebe, ki rasteta skupaj z našo zavestjo in zrelostjo. Večina težav v življenju enega človeka izhaja iz občutka pomanjkanja ali neustreznosti starševske ljubezni, kljub dejstvu, da vsak starš želi svojemu otroku le najboljše in mu ponudi toliko ljubezni, kolikor je ima. Na žalost pa pogosto to ni dovolj, vendar lahko postane več.
  • Ljubezen do samih sebe je nekaj, česar v naši kulturi najpogosteje primanjkuje, predstavlja pa pomanjkanje, zaradi katerega vsa ostala področja življenja ostanejo večinoma neizpolnjena. Ljubezen do sebe ne pomeni samoljubje in egoizem, temveč sprejemanje sebe in iskanje poti za razvoj, izpopolnjevanje in spremembo tistih lastnosti in stališč,  za katere je napočil čas spreminjanja.
  • Ljubezen do sebe prinaša odgovornost do lastnega zdravja, vedenja in izbire. Oseba, ki razume pomen tega stališča, bo posvečala pozornost, čas in trud temu, da ohrani svoje duševno in telesno zdravje, kot tudi, da svoja dejanja uskladi z ohranjanjem vitalnosti, harmonije in radosti.
  • Sposobnost obnavljanja naših odnosov z ljubeznijo naredi življenje lepo, vse, česar se lotimo, pa zanimivo in uspešno. V naše življenje prinaša duševni mir in občutek trajne sreče, ki ni odvisna od trenutnih dogodkov in zunanjih dejavnikov. Za takšno vrsto odnosov moramo vedeti, kaj Ljubezen pravzaprav je, in odstraniti napačne predstave, ki so z njo povezane.
  • Vsako delo, ki ga počnemo, bodisi del našega poklica, bodisi naša dnevna opravila, daje veliko več rezultatov in zadovoljstva, če ga počnemo z Ljubeznijo. Ustvarjanje z Ljubeznijo ustvarja mojstrovine, ne samo pri poklicu ali hobiju, temveč tudi v celotnem življenju, ki smo se ga odločili živeti.
  • Partnerski odnos se v popolnosti izraža in poveča možnosti za napredek, radost in srečo samo ko je izpolnjen z Ljubeznijo. Gre za področje, na katerem so se spotaknili tudi najbolj drzni in najbolj spretni. Pomanjkanje izražanja Ljubezni pa predstavlja enega od najpogostejših vzrokov trpljenja in duševne izčrpanosti pri osebah obeh spolov različnih starosti.
  • Oseba, ki v sebi vzgaja in razvija resnično Ljubezen, prinaša v svet, ki jo obdaja, spremembe in velike pozitivne vplive. To počne v vsakem pogledu, včasih že s svojo eksistenco. Vsak od nas lahko postane oseba, ki ljubi. Vsi imamo namreč sposobnost vrnitve v naše naravno stanje – Stanje Ljubezni

To je tisto, zaradi česar je Ljubezen najpomembnejša in zaradi česar je od njene kakovosti, prisotnosti in odsotnosti odvisno celo naše življenje, naše preživetje, zdravje in naši odnosi.

Živimo v času, ko se je Ljubezenska revolucija začela odvijati povsod po svetu, in ko sodelovanje v njej postaja vedno bolj dostopno. Love (Life) Coaching je eden od načinov.

Vsega imamo lahko dovolj, le ljubezni ni nikoli dovolj – zato se bom razveselila vsake vaše želje ter vam ponudila podporo in način, kako svojo Ljubezen povečati in deliti s svetom, ki bo zaradi tega postal lepši, udobnejši in srečnejši. Takšen, kot smo ga sanjali, ko smo bivali v našem prvotnem Bitju – Bitju Ljubezni.

Ivana Kuzmanović, Life coach
behar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *