Amor Porteño – prešuštvo

Manj kot tri – Čarovnija ljubezenske zgodbe se nadaljuje
February 25, 2013
V imenu Ljubezni – Roman o moči ljubezni in pogumu da se njena moč izkusi
February 27, 2013
Show all

Amor Porteño – prešuštvo

“Čutila je strah, krivdo, slabo vest, ljubosumje, strast, hrepenenje, nemoč, bes in trpljenje, a ko se je odločila potopiti se in se odpravila k njemu pripravljena na utopitev, je prišla do spoznanja. Ni bila več opazovalec. Postala je del izkušnje, udeleženec skušnjave, ki se imenuje prešuštvo. Ni bilo potrebno, da se delo uresniči. Bila je zadostna že njena privolitev. V tej privolitvi, da se prepusti in izgubi nadzor, je spočeta njena zrelost.

Modrost in znanje niso privilegij nedolžnih in deviških. Dozorevamo šele, ko smo sposobni biti tako zunaj kot znotraj, medtem ko je naša vrlina prava le, če nismo njeni sužnji.”

Nadja ni samo literarni lik, v katerem oživljajo pisateljičine ideje. Je zrcalo življenja, spričevalo neskončnosti umetniške inspiracije, čustvenih labirintov in naporov, da z ene strani ostane skrita temna stran osebnosti, z druge pa vera v življenje in pravica do avtentičnega izražanja bitja.

S poskusom uničenja nasprotij v nas izničimo resnico o sebi. To boleče spoznanje kot vsakodnevno skušnjavo nosi v sebi vsak lik tega romana.

Preberite odlomek iz romana —>

Založba: Laguna (prodaja knjiga u knjižarama i putem interneta)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *